TEHNOLOGIJA:BEZBEDNOST

Pasivna bezbednost

Zaštita od sudara.

Otkako se počeo baviti proizvodnjom automobila, SUBARU se pre svega fokusirao na razvoj „bezbednosne tehnologije“ radi zaštite...

Sklop ojačanih okvira ojačanog oblika

Srce sigurnosti

Dizajn ovog tela sadrži prstenastu strukturu koja povezuje leve i desne A, B i C stubove preko krova i poda, u kombinaciji sa ojačanim bočnim šinama i bočnim pragovima...

Sudari sa prednje/zadnje strane

Karakteristika podmornice sprečava povrede putnika

Subaru automobili tradicionalno se pokreću horizontalno postavljenim SUBARU BOXER motorom. Sa svojstveno niskim težištem, motor omogućava da se menjač i ostale komponente u pogonu postave u pravoj, simetričnoj liniji. Ovaj dizajn omogućava motoru da poput „podmornice“ - klizne - ispod poda tokom frontalnog sudara, a dokazano je da je mnogo sigurniji od ostalih motora, gde se menjač i druge komponente pogonskog pogona često guraju u kabinu tokom sudara. Srodni: Motor SUBARU BOXER

Eliminisanje povrede potkolenice

Ako je automobil učestvovao u frontalnom sudaru, papučice automobila često se kreću unazad, uzrokujući povrede nogu vozača. Svi Subaru automobili koriste pedale sa automatskim povlačenjem da bi se ova vrsta povreda svela na minimum. Papučice kočnica se uvlače pomoću upotrebe papučica kvačila (hvatajući udarce i udara) (modeli MT) ograničavaju promene u položaju papučice. Modeli za odmor nogu (AT modeli) takođe koriste materijal koji apsorbuje udarce da bi umanjile povrede stopala vozača.

Vazdušni jastuci

SRS vazdušni jastuci vozača i suvozača rade u tandemu sa sigurnosnim pojasevima kako bi zaštitili putnike. Oni su presavijeni u kompaktne veličine i uskladišteni unutar upravljača i komandne table, a naduvaju se tako da prilikom sudara stvaraju vazdušne jastuke, pružajući dodatnu zaštitu putnicima.

Suvozačevo sedište je zaštićeno od neočekivanih nezgoda

Sigurnosni pojasevi na prednjim sedištima Subaru automobila imaju brojne karakteristike za dodatnu sigurnost. Zatezač zateže sigurnosni pojas trenutno tokom sudara, držeći putnike čvršće na svojim sedištima. Ograničavač tereta održava napetost u sigurnosnom pojasu, smanjujući povrede na suvozačevim grudima. A podešavanje sigurnosnih pojaseva menja položaj kaiševa za ramena u skladu sa različitim dimenzijama tela.

Smanjivanje sudara putnika

Sedišta imaju izuzetno važnu ulogu u zaštiti putnika tokom sudara sa zadnje strane. Standardna prednja sedišta u Subaru automobilima sadrže mehanizme za smanjenje ovih udaraca na tri načina: (1) Aktivni nasloni za glavu koji čvrsto drže glavu. (2) Apsorbuju udarce po glavi koristeći naslone za glavu koji upijaju energiju s dvoslojnom unutrašnjom strukturom, smanjujući na taj način povredu vrata. (3) Čitav naslon sedišta apsorbuje šok koji baca putnike unazad, minimizirajući šok koji se prenosi na putnike. Materijali koji upijaju udarce korišćeni su i za strop i druge površine kabine da bi se smanjio šok prebačen na glave putnika tokom sudara.

Sigurnosni pojasevi na svim sedištima za bolju sigurnost

Sva zadnja sedišta u Subaru-ovim automobilima koriste sigurnosne pojaseve kako bi čvrsto držali područje struka i grudi putnika. Svi retraktori imaju mehanizam dečijeg sedišta (ALR).
Simetrični izgled platforme Simetričnog AWD + BOXER motora štiti putnike od udara efektivno koristeći celu strukturu šasije kao zonu za lomljenje u slučaju sudara. Svaka komponenta unutar kabine dizajnirana je prvo sa sigurnošću i proizvedena je od materijala koji apsorbuje udarce da bi zaštitila nežno ljudsko telo. Ovaj
koncept proizilazi iz činjenice da čak i najmanji komad opreme može postati opasan ako se podvrgne velikoj energiji sudara. Takođe su korišćene sigurnosne papučice i oblik sedišta koji smanjuje povrede usled udarca prilikom udara u zadnji deo.

Bočni / offset sudar, prevrtanje

Izuzetno sigurna karoserija za zaštitu prostora unutar kabine tokom prevrtanja

Svaki SUBARU ima izuzetnu stabilnost u vožnji zahvaljujući niskom težištu dizajna i sistemu suspenzija koji nudi odličnu vuču. U osnovi, SUBARU automobili su projektovani tako da imaju mali rizik od prevrtanja. Ako je automobil iz bilo kog razloga uključen u prevrtanje, visoka krutost karoserijske ojačavajućeg okvira i deformacija materijala koji apsorbiraju udarce pomažu u sprečavanju ugrožavanja prostora u kabini. Materijali za upijanje udara koji se koriste u unutrašnjosti plafona i kabine, SRS vazdušni jastuk i druga sigurnosna svojstva takođe pomažu u smanjenju udara koji se isporučuju glavama svih putnika.

Nema uštede za apsorpciju energije

Struktura apsorbiranja udara korišćena je unutar svake površine oko vozačevog sedišta i suvozačevog sedišta kako bi se osigurala bolja zaštita tokom sudara.

Prva linija zaštite tokom bočnog sudara

U okvire vrata dodate su ojačavajuće grede koje pomažu u sprečavanju izobličenja u kabini tokom bočnih sudara i osiguravaju sigurnost putnika koji sede unutra. Ove grede su standardno ugrađene u sve Subaru modele od izdavanja druge generacije Legaci 1993. godine.

Zaštita svih putnika

Tokom bočnog sudara, bočni vazdušni jastuci postavljeni unutar spoljne konture vozačevog i suvozačevog sedišta se naduvaju kako bi zaštitili područje grudi i struka vozača ili putnika. Za vreme prevrtanja ili bočnog sudara, vazdušni jastuci se naduvaju sa unutrašnje strane krova, štiteći područje glave i vrata vozača, suvozača i onih koji sede na zadnjim sedištima. Gornji vazdušni jastuci pružaju mnogo veće zaštitno područje oko glave, a efikasne su za putnike različitih veličina tela i sedeće pozicije.

Subaru automobili imaju čvrste grede na bočnim vratima ugrađene unutar vrata sa obe strane automobila kako bi zaštitili putnike tokom bočnog sudara. Visok nivo čvrstoće koju pruža karoserija ojačanih okvira u obliku prstena štiti ceo prostor kabine u slučaju sudara ili prevrtanja. Dodavanje SRS vazdušnih jastuka / zavesa SRS sa prednje strane i upotreba materijala koji apsorbiraju udarce u celoj unutrašnjosti vozila pružaju zaštitu glave i tela putnika u kabini u potpunosti dizajniranoj za smanjenje šoka od sudara.

Zaštita pešaka

Smanjene povrede nogu pešaka

Oko prednjeg branika je korišćena apsorbirajuća konstrukcija koja ima najveću verovatnoću da se u nesreći udari o noge pešaka. Ova karakteristika apsorbuje energiju koja se emituje prilikom sudara i koja bi se inače prenosila na noge pešaka, štiteći tako zglobove kolena i ostale delove tela od potencijalnih povreda.

Automobili napravljeni imajući na umu druge

U nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila, manji ili lakši od njih obično trpi veću štetu tokom sudara. Subaru je zauzeo širok stav za razvoj automobila kako bi osigurao adekvatan nivo bezbednosti prema drugom automobilu, sa efikasnim okvirom koji apsorbuje udarce, istovremeno pružajući čvrstu kabinu za zaštitu putnika, držeći ih čvrsto na mestu.

Sprečavanje povreda na području glave pešaka

Prednji brisači dizajnirani su tako da se osovine brisača odvajaju kada su izložene udarima. Ovim modularnim rasporedom povrede pešaka sa krajeva brisača minimiziraju se u slučaju da se pešak baci na haubu automobila.

Jedna od karakteristika BOXER motora je nizak strukturalni profil. Ovo omogućava da se ispod haube ugradi prostor na koji bi se apsorbovali udarci ako je pešak na njega bačen i izložen visokom riziku povrede glave.. Čak su i šarke i prigušivač gasa dizajnirani da smanje udare, a prednji branik ima strukturu koja apsorbuje energiju prilikom sudara, jer često može pogoditi noge pešaka. Ovo su samo neki od načina na koji je SUBARU dizajnirao svaki deo svojih automobila da zaštiti svoje putnike, kao i da učini pešake i druge učesnike u saobraćaju bezbednijima.

Nagrade

Procene Subaru bezbednosti širom sveta