SUBARU XV

Prati svoje uzbuđenje.

Gradski stil, sposobnost u prirodi.

SUBARU BOXER motor

Boxer motor ili horizontalno postavljeni motor je konfiguracija motora u kojoj se klipovi kreću jedan prema drugom u horizontalnom smeru. Subaru je već 50 godina posvećen SUBARU BOXER motoru zbog mnogih prednosti u odnosu na druge tipove motora, pružajući mu izdržljivost i pouzdane performanse u svojim vozilima.
motoru zbog mnogih prednosti u odnosu na druge tipove motora, pružajući mu izdržljivost i pouzdane performanse u svojim vozilima.

Povećana stabilnost

Nisko težište i ravna konstrukcija daju mu bolju stabilnost u odnosu na druge tipove motora.

Dugotrajne performanse

Ravni dizajn motora je inherentno čvrst i samo-uravnotežujući, stvarajući manje vibacije od ostalih tipova motora.

Simetričan pogon na sva četiri točka

Subaru-ov simetrični AWD raspoređuje snagu na sve točkove radi bolje vuče po vlažnim i klizavim putevima. Položen u horizontalno
simetričnoj ravnini, ovaj sistem ima dobro uravnotežen dizajn niskog težišta za stabilniju i sigurniju vožnju.

Lineartronic + aktivna obrtna sila AWD

Lineartronic se prilagođava svakom odnosu u svom rasponu za glatke i neprekidne promene stepena prenosa koji drže motor u svom najefikasnijem rasponu za efikasno i glatko ubrzanje, performanse u vožnji i bolju potrošnju goriva.
Dolazi u kombinacij sa Subaru-ovim aktivnim AWD sistemom obrtne sile. Njegov zadati obrtni moment je dobro uravnotežen napred i nazad i prilagođava se kao odgovor na uslove vuče u stvarnom vremenu.

Subaru Globalna Platforma

Subaru Globalna Platforma (SGP) je osnovna platforma koja će biti podloga sledećoj generaciji Subaru vozila. Povećavajući bezbednost i performanse, on prevazilazi bolje performanse kako bi
ponudio osećaj vožnje koji možete doživetii samo u Subaru-u. To je budućnost Subaru-a i pružajući još više uživanja i bezbrižnosti za sve vozače i putnike.

1. Zabavniji za vožnju

Odgovornije rukovanje omogućava upravljanje vozilom na način koji je predviđen za bolje izbegavanje opasnosti. Čak i uz visoku udaljenost od tla, potpuno novi Forester čvrsto obmota put u krivini, što rezultira sigurnijim i zabavnijim automobilom, čak i na dugim putovanjima.

2. Udobnost u vožnji

Poboljšanje čvrstoće šasije, suspenzija i stabilizatora efikasno apsorbuju udarce s puta i sakrivaju neravne površine, omogućavajući veći komfor i manji umor pri dugim vožnjama.

3. Udobni kabinski prostor

Neprijatne vibracije i buka su smanjene kako bi se osiguralo da svi putnici uživaju u vožnji. Poboljšanja suspenzija i izuzetno kruta šasija omogućavaju udobnu unutrašnjost kabine za sve.

X-MODE

X-MODE pruža potpunu kontrolu pritiskom na samo jedno dugme. Tehnologija X-MODE-a preuzima kontrolu nad motorom, menjačem, simetričnim AWD-om, kočnicama i drugim komponentama za sigurno kretanje
kroz izazovne uslove na putu i promenljiv teren. Kada se aktivira X-MODE, kontrola vožnje na brdovitom terenu automatski pomaže u održavanju konstantne brzine kada SUBARU XV putuje nizbrdo.