Bezbednost

Vodeće poverenje u klasi

Potpuno novi Crosstrek-ovi najnoviji bezbednosni sistemi pružaju svakome — od mladih vozača do iskusnijih — zabavnu i samouverenu vožnju u svakoj situaciji. Pored EyeSighta*¹ nove generacije, funkcije podrške vozaču kao što su LED svetla za krivine i Multi View Monitor*² čine vožnju udobnijom i bez stresa.

Stereo kamera sa širokim uglom

Povećani ugao snimanja stereo kamera radi uparen sa sistemom od dve kamere za poboljšano prepoznavanje pešaka i biciklista pri malim brzinama.

* Pogledati uslove

*¹ EyeSight je sistem podrške vožnji koji možda neće raditi optimalno u svim uslovima vožnje. Vozač je uvek odgovoran za bezbednu i pažljivu vožnju i poštovanje saobraćajnih propisa. Efikasnost sistema zavisi od mnogih faktora kao što su održavanje vozila, vremenske prilike i uslovi na putu. Pogledajte uputstvo za upotrebu za više detalja o radu sistema i ograničenjima za EyeSight uključujući funkcije u ovoj brošuri. *² Opciono.

EyeSight funkcije za asistenciju vozaču

Adaptivni tempomat

Može da gleda napred i da vam pomogne da automatski prilagodite brzinu i udaljenost od vozila ispred vas, što je pogodnost u gužvama u saobraćaju.

Kontrola centriranja trake i prilagodljiva kontrola upravljanja vozilom

Može da smanji zamor od vožnje uz poboljšanu preciznost prepoznavanja prethodnog vozila koja omogućava tempomatu da nastavi da radi čak i pri oštrim skretanjima.

Sistem kočenja pre sudara*

Može da vas upozori zvučnim signalom i trepćućim indikatorom kada oseti predstojeći prednji sudar, pa čak i interveniše da spreči sudar ili smanji bilo kakav udar.

Autonomno skretanje u hitnim situacijama

Može pomoći u izbegavanju sudara sa automatskom podrškom u upravljanju kada detektuje oznake trake da proceni da li ima dovoljno prostora da bezbedno izbegne frontalni sudar.

Prevencija napuštanja trake

<sg-lang1>Upravljanje gasom pre sudara</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Upravljanje gasom pre sudara

<sg-lang1>Upozorenje o pokretanju vozila ispred Vas</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Upozorenje o pokretanju vozila ispred Vas

* Pogledajte uslove

* Sistem kočenja pre sudara možda neće raditi u svim situacijama. U zavisnosti od razlike u brzini od objekata, visine objekta i drugih uslova, svaka situacija možda neće ispuniti neophodne uslove za optimalan rad EyeSight-a.

Samo u svrhu ilustracije. Ne stvarna merenja.

Standardne sigurnosne karakteristike

Automatsko kočenje unazad (RAB)

Četiri senzora na zadnjem braniku otkrivaju prepreke iza vozila pri vožnji unazad. Ako se otkrije, sistem može upozoriti vozača zvukovima upozorenja i automatski pritisnuti kočnice kako bi izbegao sudar ili smanjio štetu od sudara

Izbegavanje opasnosti

Omogućen zahvaljujući Subaru globalnoj platformi, dizajn nižeg centra gravitacije, poboljšani sistem vešanja i poboljšanja krutosti omogućavaju vozilo koje odmah reaguje kada se preduzmu akcije izbegavanja, pomažući da se izbegnu opasnosti na putu.

Dopunski zaštitni sistem (SRS)* vazdušni jastuk

Prednji SRS* vazdušni jastuci, prednji bočni SRS* vazdušni jastuci, SRS* vazdušni jastuci zavese, SRS* vazdušni jastuk za kolena i SRS* vazdušni jastuci jastuka sedišta su standardni da bi svim putnicima pružili viši nivo zaštite u slučaju sudara.

LED lampe za praćenje krivine

LED svetla za praćenje krivine pomažu u sprečavanju noćnih nesreća na raskrsnicama. Kada skreću levo ili desno, oni obezbeđuju osvetljenje područja ispred u pravcu kretanja, pomažući rano uočavanje pešaka i bicikala.

Subaru prepoznavanje vozila iza (SRVD)

Farovi koji menjaju pravac zajedno sa vozilom (SRH)

<sg-lang1>Visoka vidljivost</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Visoka vidljivost

<sg-lang1>Automatska duga svetla (HBA)</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Automatska duga svetla (HBA)

<sg-lang1>Pomoć pri kretanju uzbrdo</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Pomoć pri kretanju uzbrdo

<sg-lang1>Sistem kontrole dinamičkih karakteristika vozila + Aktivno usmeravanje obrtnog momenta</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Sistem kontrole dinamičkih karakteristika vozila + Aktivno usmeravanje obrtnog momenta

<sg-lang1>Aktivno usmeravanje obrtnog momenta</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Aktivno usmeravanje obrtnog momenta

<sg-lang1>Raspored zaštite kabine</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Raspored zaštite kabine

<sg-lang1>Dodatno ojačani ram u obliku prstena</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Dodatno ojačani ram u obliku prstena

* Pogledati uslove

* Efektan kada se koristi zajedno sa sigurnosnim pojasevima.

Vozač je uvek odgovoran za bezbednu i pažljivu vožnju i poštovanje saobraćajnih propisa. Nemojte se oslanjati samo na ove bezbednosne funkcije za bezbednu vožnju. Postoje ograničenja za funkcije ovog sistema. Pogledajte uputstvo za upotrebu za potpune detalje o radu sistema i ograničenjima. Za više detalja pitajte svog prodavca.