Performanse

Verujte onome što je unutra

Osnovne tehnologije Subaru pružaju svakom Subaru performanse, udobnost, sigurnost, i pouzdanost koja svakom putniku pruža uživanje i spokoj.

Subaru simetrični AWD

Subaru simetrični AWD prenosi snagu na sve točkove za bolju vuču na mokrim i klizavim putevima.

Postavljen u horizontalno simetričnoj ravni, ovaj sistem ima dobro izbalansiran dizajn sa niskim težištem za stabilniju i sigurniju vožnju.

Linertronic

Lineartronic se prilagođava svakom odnosu u svom rasponu za nesmetane promene prenosa bez stepena koji održavaju motor u najefikasnijem rasponu za efikasno i glatko ubrzanje, performanse vožnje i bolju efikasnost potrošnje goriva. Dolazi sa Subaru aktivnim AWD sistemom sa podelom obrtnog momenta. Njegov fabrički obrtni moment je dobro izbalansiran napred-nazad i prilagođava se kao odgovor na uslove vuče u realnom vremenu.

X-MODE

X-MODE i kontrola spuštanja nizbrdo

Izaberite [SNEG/PRLJAVŠTINA] ili [DUBOK SNEG/BLATO] za sigurnu i bezbednu vožnju na neravnim putevima uz X-MODE sa dvostrukom funkcijom.
Umesto isključivanja pri povećanju brzine, poboljšani sistem drži izabrani režim u stanju pripravnosti kako bi ga automatski vratio pri vraćanju na niže brzine, tako da možete da se fokusirate na vožnju bez potrebe da ga ponovo uključujete.
Pored toga, kontrola spuštanja nizbrdo pomaže u održavanju kontrolisane i konstantne brzine čak i na klizavim nizbrdicama, dodajući još više spokoja pri vožnji.*¹

Visoki klirens

Forester je dizajniran ne samo za visok SUV klirens, već i uz pažljivo razmatranje pristupnih, odlaznih i prelomnih uglova. Svi su optimizovani tako da vam pomognu da savladate prepreke bez oštećenja ili zaglavljivanja.

* Vidi uslove

*¹ Vozač je uvek odgovoran za bezbednu i pažljivu vožnju. Efikasnost kontrole spuštanja nizbrdo zavisi od brojnih faktora kao što su održavanje vozila, vremenske prilike, gume i uslovi na putu.
*² Ukoliko je opremljen felnama od 18 inča.

SUBARU BOXER Engine

Boxer motor, ili horizontalno suprotan motor, je konfiguracija motora u kojoj se klipovi kreću jedan prema drugom u horizontalnom pravcu. Subaru je posvećen SUBARU BOXER motoru više od 50 godina zbog brojnih prednosti u odnosu na druge tipove motora, pružajući trajnost i pouzdane performanse vozila.

Povećana stabilnost

Nisko težište i ravan dizajn daju mu bolju stabilnost sa strane na stranu od ostalih tipova motora.

Prirodna ravnoteža

Ravan dizajn motora je svojstveno krut i samobalansirajući, što omogućava stvaranje manje vibracija od drugih tipova motora.

SI-DRIVE

Izaberite inteligentni režim za uravnotežene, glatke i ekološki prihvatljive performanse ili sportski režim za trenutni i linearni odziv gasa bogat obrtnim momentom za sportsku i glatku vožnju pri bilo kojoj brzini. Štaviše, aktivna kontrola menjača (e-Active Shift Control) pruža pomoć motora kada je to potrebno tokom sportske vožnje za snažno ubrzanje.

Sportski režim

Sportski režim pruža glatke performanse motora pri bilo kojoj brzini. Odmah ćete osetiti linearnu reakciju koja oživljava prefinjen odziv bogat obrtnim momentom.

Inteligentni režim

SI-DRIVE aktivira inteligentni režim za trenutni odziv i odgovornost prema životnoj sredini. Mapiranje gasa balansira nesmetanost i efikasnost za poboljšani nivo kontrole.

SUBARU globalna platforma

Subaru globalna platforma (SGP) je osnovna platforma koja će podržati sledeću generaciju Subaru vozila.
Povećavajući sveobuhvatnu bezbednost i performanse, ona prevazilazi bolje performanse i nudi osećaj vožnje kakav možete pronaći samo kod Subaru.
To je budućnost Subaru - i pruža još više uživanja i spokoja svim vozačima i putnicima.
Enhancing all-around safety and performance, it goes beyond better performance to offer a driving feel you can only find in a Subaru.
It‘s the future of Subaru—and delivers even more enjoyment and peace of mind to all drivers and passengers.

Zabavnija vožnja

Upravljanje sa većim odzivom omogućava vam da upravljate automobilom baš onako kako je predviđeno za bolje izbegavanje opasnosti. Čak i sa visokim klirensom, Forester će bezbedno prigrliti put oko krivina, što rezultira automobilom koji je bezbedniji i zabavniji za vožnju, čak i na dugim putovanjima.

Udobnost vožnje

Poboljšanja krutosti šasije, vešanja i stabilizatora efikasno apsorbuju udare sa puta i sakrivaju neravne površine, omogućavajući više udobnosti i manje zamora tokom dugih vožnji.

Udoban prostor u kabini

Neprijatne vibracije i buka su smanjeni kako bi svi putnici uživali u vožnji. Poboljšanja vešanja i veoma kruta šasija omogućavaju udobnu unutrašnjost kabine za sve.