Bezbednost

Sveobuhvatna bezbednost Subaru

Kod Subaru, bezbednost je na prvom mestu. Zato Subaru vrši fino podešavanje, testiranje i ponovno testiranje naprednih bezbednosnih funkcija već više od 50 godina. Sa najnovijim sistemima zaštite/izbegavanja sudara i osnovnim tehnologijama kao što su Subaru globalna platforma i simetrični AWD, Subaru nastavlja politiku „ljudi na prvom mestu“ poboljšavajući sveobuhvatnu bezbednost i predviđa budućnost bez nezgoda.

Primarna bezbednost

Izvanredna vidljivost, optimalna pozicija za vožnju i intuitivne kontrole pomažu da budete bezbedni od trenutka kada uđete u vozilo.

Vidljivost u svim pravcima

Za jednostavnu proveru okruženja. Optimalna pozicija za vožnju, visina prozora i pažljivo raspoređeni stubovi pružaju odličnu vidljivost u svim pravcima kako bi se smanjili mrtvi uglovi.

Preventivna bezbednost

Napredne bezbednosne tehnologije kao što je EyeSight*¹ pomažu u izbegavanju sudara.

Subaru detekcija vozila iza vas (Subaru Rear Vehicle Detection -SRVD)*²

Senzori u zadnjim uglovima vas upozoravaju na vozila u mrtvim uglovima pozadi radi bezbednije promene saobraćajne trake i upozoravaju na potencijalnu opasnost od sudara dok vozite u rikverc.

Automatski podesiva duga svetla (High Beam Assist - HBA)*²

Povećana vidljivost i bezbednost tokom vožnje noću automatskim uključivanjem i isključivanjem dugih svetala, u zavisnosti od uslova vožnje.

Automatsko kočenje pri vožnji unazad (Reverse Automatic Braking - RAB)*²

Četiri senzora na zadnjem braniku za otkrivanje prepreka iza vozila pri vožnji unazad. U slučaju otkrivanja vozila, sistem može upozoriti vozača zvukovima upozorenja i automatski kočiti da bi se izbegao sudar ili smanjila šteta od sudara.

Prednja svetla koja reaguju na upravljanje (Steering Responsive Headlights - SRH)

Da vidite bolje iza uglova u mraku i za bezbedniju noćnu vožnju. Ovi farovi se okreću sa upravljanjem tako da usmere svetla u pravcu skretanja vozila.

Subaru EyeSight tehnologija pomoći vozaču

Potpuno redizajnirana sa mnoštvom novih i naprednih funkcija, EyeSight*¹ pruža vozačima još više spokoja na putu. Izmene softvera za prepoznavanje i kontrolu slika, plus hardverska poboljšanja kao što je integracija vetrobranskog stakla, omogućavaju još sigurniju i bezbedniju vožnju u mnogim situacijama u stvarnom svetu.

Sistem kočenja za izbegavanje sudara *³

Nova stereo kamera sa širim uglom i poboljšanim softverom za prepoznavanje i kontrolu slike pomaže u izbegavanju sudara na raskrsnicama.

Autonomno upravljanje u slučaju opasnosti

Kada pomoć pri kočenju za sprečavanje sudara nije dovoljna, autonomno upravljanje u slučaju opasnosti koristi stereo kameru i zadnji radar za otkrivanje oznake saobraćajne trake radi procene da li ima dovoljno prostora da se bezbedno izbegne sudar sa predmetom ispred. Ako se oceni da je bezbedno, ova funkcija pomaže u izbegavanju sudara sa automatskim upravljanjem.

Adaptivni tempomat

Za udobnost i jednostavnost pri dugim vožnjama, adaptivni tempomat održava podešenu udaljenost od vozila ispred tako što stalno prati rastojanje i razliku u brzini. Adaptivni tempomat je koristan na magistralnim putevima, autoputevima i sličnim putevima, jer može da otkrije vozilo ispred i kočiona svetla istog kako bi se održalo rastojanje u saobraćaju u slučajevima stani-kreni.

Kontrola centriranja trake i kontrola upravljanja prilagodljiva vozilu ispred

Smanjuje umor i stres vozača prepoznavanjem oznaka saobraćajne trake i vozila ispred kao pomoć pri upravljanju i ostajanju na sredini puta.

Prevencija napuštanja saobraćajne trake

Pomaže da ostanete u svojoj traci i time čini duge vožnje manje stresnim. Prepoznavanjem oznaka saobraćajne trake i pomaganjem pri upravljanju volanom, ova funkcija može pomoći da vaše vozilo ostane u traci. Pomaže u sprečavanju nenamernog napuštanja puta, čak i na putevima bez saobraćajnih oznaka. Prepoznavanjem granica izvan puta kao što je trava, može pomoći pri upravljanju kako bi vaše vozilo ostalo u traci.

Zadržavanje u zaustavnoj traci

Ako sistem detektuje vozila pored vas, iza vas ili koja vam idu u susret u trenutku prepoznavanja napuštanja saobraćajne trake, čuje se zvučno upozorenje, ekran upozorenja se prikazuje da upozori vozača, a potpomognuto upravljanje se omogućava bez obzira na rad pokazivača pravca.

Upozorenje o kretanju vozila ispred

Kada se zaustavite i saobraćaj ponovo počne da se kreće, upozorenje o kretanju vozila ispred traži od vas da preduzmete mere pomoću zujalice i trepćuće lampice.

Upravljanje gasom za sprečavanje sudara

Kada naiđete na predmet ispred, a krećete se ka napred umesto unazad, sistem može da vas upozori zujalicom i trepćućim svetlom i smanjiti snagu motora kako bi se dalje smanjila sila mogućeg čeonog udara i oštećenja.

Sistem za nadzor vozača (Driver Monitoring System - DMS)

DMS je najsavremeniji bezbednosni sistem podrške koji koristi namensku kameru i softver za prepoznavanje lica, za praćenje umora ili nedostatka pažnje. Prepoznaje do pet prethodno registrovanih vozača s ciljem pružanja prilagođene postavke vozača, za ugodno, praktično i personalizovano iskustvo vožnje.

Upozorenje

DMS upozorava vozača putem audio i vizuelnih upozorenja ako utvrdi da je vozač rasejan ili pospan.

Automatsko podešavanje za vozača

Bez obzira na godine ili građu, DMS automatski prilagođava položaj sedišta, retrovizora i klima uređaja prethodno registrovanim postavkama vozača.

Automatsko podešavanje položaja retrovizora na vratima

Nema potrebe da podešavate retrovizore pre vožnje jer ih DMS na odgovarajući način podešava za vas prema vašim prethodno registrovanim postavkama.

Automatski višenamenski displej i merač

Poslednje postavke višenamenskog displeja vozača, uključujući informacije o pojedinačnoj potrošnji goriva, se automatski vraćaju na prethodno stanje radi udobnosti.

Automatski klima uređaj

Sistem pamti i vraća poslednje korišćene postavke kontrole klime svakog vozača kako bi pomogao da se obezbedi udobno i prijatno okruženje u kabini.

Podešavanje temperature klima uređaja bez korišćenja ruku

Podesite temperaturu bez korišćenja ruku da biste mogli da gledate na put. Jednostavnim pokretima ruku kao što je otvorena šaka ili stisnuta pesnica u zoni detekcije povećava se ili snižava temperatura.

* Vidi uslove

*¹ EyeSight je sistem podrške vožnji koji možda neće raditi optimalno pri svim uslovima vožnje. Vozač je uvek odgovoran za bezbednu i pažljivu vožnju i poštovanje saobraćajnih propisa. Efikasnost sistema zavisi od brojnih faktora kao što su održavanje vozila, vremenske prilike i uslovi na putu. Pogledajte uputstvo za upotrebu za potpune detalje o radu sistema i ograničenja EyeSight, uključujući funkcije u ovoj brošuri.
*² Vozač je uvek odgovoran za bezbednu i pažljivu vožnju i poštovanje saobraćajnih propisa. Molimo vas da se ne oslanjate samo na funkcije naprednog bezbednosnog paketa za bezbednu vožnju. Postoje ograničenja funkcija ovog sistema. Pogledajte uputstvo za upotrebu za potpune detalje o radu sistema i ograničenja. Za više detalja obratite se prodavcu.
*³ Sistem kočenja za sprečavanje sudara možda neće raditi u svim situacijama. U zavisnosti od razlike u brzini od objekata, visine objekta i drugih uslova, situacija možda neće ispuniti neophodne uslove za optimalan rad EyeSight funkcije.

Dato samo kao primer. Nisu stvarna merenja.

Aktivna bezbednost

Osnovne tehnologije kao što su simetrični AWD i SGP omogućavaju preciznu kontrolu osnovnih elemenata vožnje - vožnja, skretanje i kočenje.

Retrovizor sa automatskim smanjivanjem zaslepljivanja

Pomaže u poboljšanju udobnosti i bezbednosti tokom noćne vožnje sprečavanjem odsjaja automobila iza vas.

Izbegavanje opasnosti

Dizajn sa niskim težištem, poboljšani sistem vešanja i poboljšanja krutosti daju vozilo koje odmah reaguje na unos vozača, a što pomaže da se izbegnu opasnosti na putu.

Sistem za kontrolu dinamičkog ponašanja vozila

Prilagođava distribuciju obrtnog momenta AWD, snagu motora i kočnice na svakom točku kako bi pomogao da vozilo ostane na kursu prilikom skretanja.

Aktivno vektorisanje obrtnog momenta

Koči i raspoređuje manji obrtni moment na unutrašnje točkove, a više na spoljne točkove radi preciznijeg rukovanja kako bi vam pomogao pri oštrom skretanju kada je to potrebno.

Automatsko zadržavanje vozila (Auto Vehicle Hold - AVH)

Smanjuje zamor vozača kada se zaustavi na semaforu, u saobraćajnoj gužvi ili na padini. AVH drži vozilo na mestu čak i kada noga nije na papučici pri potpunom zaustavljanju.

* Vidi uslove

Dato samo kao primer. Nisu stvarna merenja.

Pasivna bezbednost

Dizajniran da vas zaštiti u slučaju sudara sa funkcijama kao što su izvedba motora koja štiti kabinu i SRS* vazdušni jastuci.

Prstenasto ojačanje

Štiti prostor kabine sa strukturno redizajniranim čeličnim pločama visoke čvrstoće za bolju apsorpciju energije udara pri sudaru iz svih pravaca.

Izvedba koja štiti kabinu

Ojačani stubovi i konstrukcija rade zajedno u okviru Forester SGP dizajna kako bi apsorbovali udare pri sudaru sa svih strana, te tako zaštitili sve putnike. U slučaju čeonog sudara, motor i menjač su dizajnirani tako da budu gurnuti ispod vozila umesto da udare u kabinu.

Vazdušni jastuci dopunskog zaštitnog sistema (Supplemental Restraint System - SRS)*

Prednji SRS* vazdušni jastuci, prednji bočni SRS* vazdušni jastuci, SRS* vazdušni jastuci sa zavesama i SRS* vazdušni jastuci za kolena su standardna oprema za Forester koja svim putnicima pruža viši nivo zaštite u slučaju sudara.

* Vidi uslove

* Efikasan kada se koristi u kombinaciji sa sigurnosnim pojasevima.