Forester

Spreman na sve.

Uradi sve što si ikada želeo.

SUBARU BOXER motor

Boxer motor ili horizontalno postavljeni motor je konfiguracija motora u kojoj se klipovi kreću jedan prema drugom u horizontalnom smeru.
Subaru je već 50 godina posvećen SUBARU BOXER motoru zbog mnogih prednosti u odnosu na druge tipove motora, pružajući mu izdržljivost i pouzdane performanse u svojim vozilima.

Povećana stabilnost

Nisko težište i ravna konstrukcija daju mu bolju stabilnost u odnosu na druge tipove motora.

Dugotrajne performanse

Ravni dizajn motora je inherentno čvrst i samo-uravnotežujući, stvarajući manje vibacije od ostalih tipova motora.

Simetričan pogon na sva četiri točka

Subaru-ov simetrični AWD raspoređuje snagu na sve točkove radi bolje vuče po vlažnim i klizavim putevima.
Položen u horizontalno simetričnoj ravnini, ovaj sistem ima dobro uravnotežen dizajn niskog težišta za stabilniju i sigurniju vožnju.

Lineartronic + aktivna obrtna sila AWD

Lineartronic se prilagođava svakom odnosu u svom rasponu za glatke i neprekidne promene stepena prenosa koji drže motor u svom najefikasnijem rasponu za efikasno i glatko ubrzanje, performanse u vožnji i bolju potrošnju goriva.
Dolazi u kombinacij sa Subaru-ovim aktivnim AWD sistemom obrtne sile. Njegov zadati obrtni moment je dobro uravnotežen napred i nazad i prilagođava se kao odgovor na uslove vuče u stvarnom vremenu.

Subaru Global Platform

Subaru Globalna Platforma (SGP) je osnovna platforma koja će biti podloga sledećoj generaciji Subaru vozila. Povećavajući bezbednost i performanse, on prevazilazi bolje performanse kako bi ponudio osećaj
vožnje koji možete doživetii samo u Subaru-u. To je budućnost Subaru-a i pružajući još više uživanja i bezbrižnosti za sve vozače i putnike.

Zabavniji za vožnju

Odgovornije rukovanje omogućava upravljanje vozilom na način koji je predviđen za bolje izbegavanje opasnosti. Čak i uz visoku udaljenost od tla, potpuno novi Forester čvrsto obmota put u krivini,, što rezultira sigurnijim i zabavnijim automobilom, čak i na dugim putovanjima.

Udobnost u vožnji

Poboljšanje čvrstoće šasije, suspenzija i stabilizatora efikasno apsorbuju udarce s puta i sakrivaju neravne površine, omogućavajući veći komfor i manji umor pri dugim vožnjama.

Udoban kabinski prostor

Neprijatne vibracije i buka su smanjene kako bi se osiguralo da svi putnici uživaju u vožnji. Poboljšanja suspenzija i izuzetno kruta šasija omogućavaju udobnu unutrašnjost kabine za sve.

X-MODE

Potpuno novi Forester pruža kompletno samopouzdanje u vožnji, responzivnim upravljanjem i izvanrednom udobnošću u vožnji. Izbalansiran i stabilan u krivinama, čak i sa visinom SUV-a, Forester je pažljivo projektovan da smanji umor u dugim
vožnjama pri produženim avanturama . A sa simetričnim pogonom na sve točkove i poboljšanim X-MODE-om na svim modelima, možete doći do svog odredišta bezbrižno i udobno.

X-MODEi kontrola vožnje na brdovitom terenu

Uverite se u mogućnost osvajanja bilo kog puta i uživajte u potpuno novom Forester-u ovom istinskom pokretačkom potencijalu sa novim X-MODE-om prekidačem za biranje. Izaberite [SNOW/DIRT] režim za klizave površine prekrivene snegom, prljavštinom ili šljunkom ili režim [D.SNOW/MUD] za puteve na kojima se gume mogu zaglaviti,
poput dubokog snega, blata ili suve prljavštine. Pored toga, kontrola vožnje na brdovitom terenu pomaže u održavanju kontrolisane i konstantne brzine čak i na klizavim površinama,, dodajući još više bezbrižnosti tokom vožnje.*
* Vozač je uvek odgovoran za sigurnu i pažljivu vožnju. Efikasnost kontrole vožnje na brdovitom terenu zavisi od mnogih faktora kao što su održavanje vozila, vremenske prilike, gume i uslovi na putu.

Visoka vidljivost

Potpuno novi Forester dizajniran je ne samo za visoku vidljivost, koju pružaju terenska vozila, već i uz pažljivo razmišljanje o pristupnim i odlaznim lomljivim uglovima. Svi su optimizovani da bi na što bolji način obezbedili izbegavanje opasnosti i štete.
* Kada su opremljeni 18-inčnim felnama.

SI-DRIVE

Subaru-ov inteligentni pogon (SI-DRIVE) omogućava Vam da vozite kako želite u bilo kom režimu. Izaberite Inteligentni režim za uravnotežene, glatke i ekološki podržane performanse ili Sportski režim za trenutni
i linearni odziv gasa za obrtni moment za sportsku i glatku vožnju u bilo kojoj brzini.